Ο Μακεδανός Θεσσαλονίκης σε διαγωνισμό κάτα και τεχνικών αυτοάμυνας, εντυπωσίασε ολοκληρώνοντας με μεγάλη επιτυχία τις προαγωγικές εξετάσεις! O Μακεδανός – το σωματείο των παγκόσμιων πρωταθλητών σε ένα ευχάριστο και ζεστό κλίμα ολοκλήρωσε τις φετινές του προαγωγικές εξετάσεις πριν τις διακοπές του καλοκαιριού, στο δυναμικό άθλημα του Σότοκαν Καράτε με εντυπωσιακή παρουσία.

Για άλλη μία φορά οι λιλιπούτειοι αθλητές, αλλά και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, προσφέροντας αγωνιστικό υπερθέαμα στους παραβρισκομένους θεατές, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν οι γονείς τους.

Πανοραμική φωτό από τις προαγωγικές εξετάσεις του Μακεδανού 

Απονομή κίτρινης ζώνης 8ο kyu και δίπλωμα στην Τρότση Ιωάννα

Στη δεξιά φωτό απονομή κίτρινης -πορτοκαλί ζώνης στην Κωνσταντινίδου Ελένη

Απονομή κίτρινης -πορτοκαλί ζώνης και διπλώματα αριστερά στην Shehu Bejiana και δεξιά στον Κωνσταντινίδη Στυλιανό.

Οι τεχνικές ικανότητες, η αγωνιστική ετοιμότητα και η εν γένει κατάρτισή τους εντυπωσίασαν τους πάντες και δικαιολογημένα κέρδισαν το αυθόρμητο χειροκρότημα των παραβρισκομένων.

Απονομή πορτοκαλί – πράσινης ζώνης στον Αναστασόπουλο Κωνσταντίνο – ιδιοκτήτη της αλυσίδας 8 αρτοζαχαροπλαστείων καταστημάτων Μελί Μελί φυσικό ψωμί

Χαρακτηριστική η δήλωση της μητέρας  κ.Τσίροβα Ελεονόρας η οποία μεταξύ άλλων είπε: «τα παιδιά μας πραγματικά πέρα από τα πλεονεκτήματα που το άθλημα του Καράτε τα προσφέρει δια μέσου ενός πανάξιου και καταξιωμένου προπονητή όπως είναι ο κ. Χαράλαμπος Ωραιόπουλος, διαπαιδαγωγούνται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ο γιος μου έχει γίνει ιδιαίτερα σεβαστικό άτομο, όπως και σε όλους τους συναθλητές του, η πειθαρχία και ο αυτοέλεγχος κυριαρχούν. Επιπλέον στο παιδί μου διαπιστώνω μέρα με τη μέρα να διαπλάθεται ένας ισχυρός αδαμάντινος χαρακτήρας με κοινωνικές θα έλεγα προεκτάσεις”.

Τσορλίδης Παναγιώτης και κατάκτηση μπλε μωβ ζώνης 

Ο πρωταθλητής τζούνιορ Λουκάς Βερουλίτζε  μετά από 3 χρόνια σκληρής εκπαίδευσης οι κόποι του επιβραβεύονται με την κατάκτηση μωβ ζώνης 4ο kyu και απονομή διπλώματος

Το γυναικείο φύλο καλά κρατεί και η Μαλλούδη Αικατερίνη αν και έρχεται από μακρυνή απόσταση (Λαγυνά), μετά από 4 χρόνια εντατικής προπόνησης επιβραβεύεται με το 3ο kyu καφέ ζώνης

Το πρόγραμμα περιλάμβανε αρχικά διαγωνισμούς, όπου στους νικητές απονεμήθηκαν διπλώματα και δώρα από την κορυφαία εταιρεία σε προϊόντα σφολιάτας – ζύμης KG FOODS ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗ και με την ευγενική χορηγία της ELECΤRONET Nεάπολης Τούλης. Τα αποτελέσματα αναλυτικά:

Kata 9o – 6o kyu

1ος Κωνσταντινίδης Στυλιανός

2η Gora Nansi                                     3η Κωνσταντινίδου Ελένη

Kata 5o kyu – Μαύρες ζώνες

Ομαδική φωτό νικητών κάτα             1η Ωραιοπούλου Σταυρούλα

2ος Βερουλίτζε Λουκάς                         3η Μαλλούδη Βασιλική

Τεχνικές Αυτοάμυνας 5o kyu – Μαύρες ζώνες

                      1η Ωραιοπούλου Σταυρούλα

2ος Τσορλίδης Παναγιώτης       Ομαδική φωτό νικητών αυτοάμυνας

                           3ος Βερουλίτζε Λουκάς

Στη συνέχεια έγιναν οι εξετάσεις για ανώτερη ζώνη, όπου προάχθηκαν οι: Τρότση Ιωάννα (Κίτρινη ζώνη 9ο kyu), Κωνσταντινίδης Στυλιανός, Shehu Bejiana, Κωνσταντινίδου Ελένη (Κίτρινη – Πορτοκαλί ζώνη), Γκάτσος Γιώργος, Gora Nansi, Γκάτσου Καλλιόπη (Πορτοκαλί ζώνη 8ο kyu), Aναστασόπουλος Κωνσταντίνος (Πορτοκαλί – Πράσινη ζώνη), Τσορλίδης Παναγιώτης (Μπλε – Μωβ ζώνη), Βερουλίτζε Λουκάς (Μωβ ζώνη 5ο kyu), Μαλλούδη Αικατερίνη (καφέ ζώνη 3ο kyu).

Ο σωματειακός  προπονητής Μaster Βob Oraiopoulos συνεχάρη τους αθλητές και αθλήτριές του και δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους γονείς των παιδιών για τον αγώνα που κάνουν και την στήριξη που παρέχουν, ώστε να υπάρχει το ανάλογο αποτέλεσμα. Χαρακτηριστικά ανάφερε «οι κόποι μας ανταμοίβονται με τη συνεργασία όλων και οι στόχοι μας από τον Σεπτέμβριο θα κορυφωθούν με τη συμμετοχή μας σε Περιφερειακά & Διασυλλογικά πρωταθλήματα, με αποκορύφωμα τα Πανελλήνια και βέβαια οι Διεθνείς μας συμμετοχές που είναι στο επίκεντρο των επιδιώξεών μας. Πιστεύω στους αθλητές μου και ευελπιστώ να μας στηρίξουν κάποιοι χορηγοί να ανταπεξέλθουμε στα διάφορα έξοδα συμμετοχής μας, ώστε να υπάρξουν και οι διακρίσεις που είναι μέσα στις δυνατότητές μας…

Έτσι από τη μία αναδεικνύουμε πρωταθλητές στους αγώνες από την άλλη όμως προσπαθούμε να δημιουργούμε πρωταθλητές στην ίδια τη ζωή. Και όπως χαρακτηριστικά λέει ένας συνάδελφος και φίλος και πολύ αξιόλογος σημερινός προπονητής του Κικ Μπόξινγκ, ο Τάσος Χατζηιωαννίδης – πρώην καταξιωμένος διεθνής πρωταθλητής “Ένας καλός προπονητής σου αλλάζει το παιχνίδι…Ένας σπουδαίος προπονητής σου αλλάζει την ζωή», φράση που μας δείχνει τον στόχο που είναι αγωνιστικός και τον σκοπό που είναι κοινωνικός. Εξ άλλου ο Μ. Αλέξανδρος είχε πει : στον πατέρα μου (Φίλιππος) χρωστάω το ζην, στον δάσκαλό μου (Αριστοτέλης) το ευ ζην”.