-Η ηρεμία είναι κάτι που μας ενδιαφέρει. Η ζωή παιδί µου, είναι ροή. Προχωράει αδιάκοπα και δεν νοιάζεται για τη δική σου κατάσταση. Η ζωή ακόµα, είναι δηµιουργία. Κάθε στιγµή, αναπλάθει τον εαυτό της και ξαναδηµιουργείται. Όλα τα τµήµατά της συµβάλλουν σε αυτό. Ακόµα και η δική σου στάση. Μπροστά µας, βγαίνουν προβλήµατα. Καλούµαστε να τα επιλύσουµε. Άλλο πράγµα το πρόβληµα, άλλο πράγµα η λύση του. Το µπλοκάρισµα προκαλείται όταν ο νους εστιάζει στο πρόβληµα και όχι στη λύση του. Όταν το κοιτάς, το γιγαντώνεις, ενώ θα έπρεπε να διαθέτεις την ενέργειά σου στη λύση. Εκεί βρίσκεται η απάντηση που ψάχνεις. Στη λύση. Όποτε κάνεις βήµατα για τη λύση, δηµιουργείς, και είσαι σύµφωνος µε τη ροή. Όποτε εστιάζεις στο πρόβληµα, κολλάς στο παρελθόν, και η ζωή σε προσπερνάει.

  

 

-Το πρόβληµα, κάποτε γεννήθηκε. Τώρα, είναι παρελθόν. Η εστίαση σε αυτό, φέρνει ταραχή. Η χρόνια ταραχή, σωµατοποιείται, και εκφράζεται µε την ασθένεια. Έτσι δηµιουργείς σε αντίθεση µε τη ροή, και διαµέσου του ταραγµένου νου. Αν ξέρεις τη λύση στο πρόβληµά σου, βάδισε προς αυτή, και ξεκίνα να δηµιουργείς. Έτσι ο νους ευφραίνεται, µπαίνει σε καινούργια µονοπάτια, και η δηµιουργία σου έχει ξεφύγει από το πρόβληµα που γεννήθηκε στο παρελθόν, και µπαίνει στη διαδροµή της ροής, η οποία δεν κοιτάζει πίσω. Σε οδηγεί στην ηρεμία!

-Αν δεν ξέρεις τη λύση, εµπιστεύσου λίγο περισσότερο τη δύναµη της ζωής σε αυτό. Ίσως η λογική σου να µην βλέπει όλες τις πληροφορίες, οι πεποιθήσεις σου να είναι πολύ παγιωµένες, η αντίληψή σου ελλιπής, ο φόβος σου πολύ µεγάλος. Ίσως κάνεις µεγάλο θόρυβο και δεν ακούς την απάντηση στην ηρεμία. Ίσως την απορρίπτεις χωρίς να έχεις αφήσει περιθώριο στην καρδιά σου να σου µιλήσει. Και πάνω από όλα, µέσα στη ταραχή και τον εγκλωβισµό που δηµιουργεί ένα πρόβληµα, ζήτησες ποτέ να ακούσεις κάποια λύση, δείχνοντας εµπιστοσύνη στο καινούργιο, και επιτρέποντας στο παλιό να αποχωρήσει; Να ξέρεις, η ροή, ζητάει θυσία.          

Η ζωή, θα προχωρήσει αδιαφορώντας για τις πεποιθήσεις σου.

Δηµήτρης Νοµικός