Θρίαμβος του Μακεδανού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Καράτε της Αθήνας με συμμετοχή 29 χωρών (12-14 Οκτωβρίου). Πήρε στους άνδρες 1η θέση με τον Ηρακλή Τσαμουρλίδη (+84 κ.), 5η θέση με τον Φώτη Λουκόπουλο (-67 κ.), 7η θέση με τον Μάνο Μάντικα (-67 κ.), ενώ ο αθλητής Νίκος Παπαγιουβάνης είχε απλή συμμετοχή, αφού έτυχε αντίπαλο τον Παγκόσμιο πρωταθλητή Μανισκάλπο.

Ο Ηρακλής Τσαμουρλίδης – βασικό στέλεχος του Μακεδανού και της Εθνικής μας ομάδας, επιβεβαίωσε την ανοδική του πορεία, κατακτώντας χρυσό μετάλλιο και δικαίωσε πλήρως τον προπονητή του Μπάμπη Ωραιόπουλο – ο οποίος μεταξύ άλλων είπε: “ Πραγματοποιώντας o Hρακλής εντυπωσιακή εμφάνιση και στους αγώνες αυτούς, νίκησε 4 αξιόλογους πρωταθλητές με μεγάλα σκορ.

Έδειξε ηγετικές ικανότητες και ήταν στο προηγούμενο Πανευρωπαϊκό η κινητήρια δύναμη, που συνετέλεσε με τις εμφανίσεις του στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, τη μεγαλύτερη επιτυχία όλων των εποχών σε ομαδικό επίπεδο για τη χώρα μας. Συγχαρητήρια στον ίδιο και όλους τους αθλητές μου, που έδειξαν με την εμφάνισή τους στοιχεία από τις δυνατότητές τους, μπορούν όμως να διακριθούν περισσότερο. Έπαιξαν για χάλκινο μετάλλιο και ο Φώτης και ο Μάνος, αλλά η απειρία και η κούραση δεν τους επέτρεψαν για κάτι καλύτερο…».